274 CAMİ MELİKGAZİ'YE EMANET

12.02.2015 10:09:47

Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerinde yer alan camilerin bakım, onarım, çevre düzenleme ve genel temizlik ile cami içi temizliği için özel ekip oluşturulduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cami temizlik ekibin

Temizlik ve Çevre Koruma Müdürlüğü bünyesinde kurulan Cami Temizleme Ekibinin ilçe sınırları içerisinde yer alan camilerin tamamında çalışma gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç,hizmetin daha seri ve etkin olabilmesi için araç takviyesi ile teçhizatlar alındığını belirtti.
Halk ve Çevre Sağılına büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç konu ile ilgili olarak şunları söyledi; “Melikgazi Belediyesi Temizlik ve Çevre Koruma Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve ilçe genelinde bulunan 274 cami de hizmet veren Cami Temizlik Ekibine araç ve teçhizat takviyesi yaptık. Cami temizlik ekibine halı yıkama makineleri satın aldık. Bundan böyle daha kısa sürede daha çok ve seri bir temizlik yaparak her caminin temizliği daha kısa sürede tamamlanması sağlanacaktır. Camilerin dış mekan temizliği yapıldığı gibi iç mekan temizliği yapılmaktadır. Cami içerisi tamamen temizlenmekte ve halılar yıkanmaktadır. Cam bölgeler, mermerler, kapı girişleri, ayakkabılıklar, askılıklar olmak üzere her alan itina ile temizlenmektedir. Ayrıca camilerin bakım ve onarım işleri ile çevre düzenlemesi, bahçe bakımı ve ağaçların ilaçlanması, gübrelenmesi gibi çalışmalar da yine Melikgazi Belediyesince gerçekleştirilmektedir”
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan camilerin bayramlarda ve özel gün ve gecelerde gül suyu ile yıkandığını sözlerine ekledi.